Det nærmer seg……

Det nærmer seg tiden på året, vi kan gå ut å plukke blomster og få sommeren rett inn i stua. Jeg koser meg når jeg kan vær ute ute og plukke blomster og pynte med inne.

Bilder fra ifjor sommer hvor jeg har hentet Akeleie (Latinsk navn: Aquilegia). Det er satt på et fat fra Ikea. Som vaser har jeg brukt ulike krukker. Jeg samler på ulike krukker fra taco, tomatpure, syltetøy og lignende. Det er fint om krukkene har litt ulik størrelse. Jeg bruker de største i midten og de mindre litt utover.

Akeleie er jo en helt fantastisk nydelig blomst ! Fra baksiden ser det ut som duer som sitter i en ring. Det finnes et hav av ulike sorter og varianter av akelie.

Noen finnes som stauder og vokser i tuer som blir større for hvert år og som kan deles etter noen år. Og så finnes det de som formerer seg med frø og kommer opp på alle steder rundt i hagen, både der du vil ha dem og der du ikke vil ha dem.

 

Sammen med litt gress blir det en nydelig kombinasjon. Med ulike rosa og lilla-toner, sammen med det grønne lekne gresset.

Det er bare å glede seg til sommeren.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *