Hekleteppe – sikksakk mønster

Å hekle sikksakk mønster er veldig kjekt. Om man velger tykt garn og heklenål 4 går det ganske raskt å hekle. Det er et mønster som gjør at det blir ganske synlig om man gjør feil. Derfor tar det en stund før man kommer inn i mønsteret. Det er viktig å telle masker underveis. Tilslutt blir mønsteret en vane og det går litt av seg selv, syns jeg.

 

For å få til dette sikk sakk mønsteret må det økes og felles. Teppe består av bare staver og hekles frem og tilbake. Jeg har heklet 10 staver, heklet 3 staver sammen (felle), 10 staver, 3 staver i 1 stav (øke).  Noen rader har jeg heklet fram og tilbake, altså to rader, noen har jeg bare heklet en rad. Dette gjør at det blir litt variasjon og at det blir et litt lekent uttrykk.

Bildet øverst til venstre viser et bilde av et teppe som jeg fant på nett. Det er ikke heklet, men jeg likte veldig godt fargene. Jeg hadde lyst til å prøve å få til et hekleteppe med samme uttrykk i fargevalg. På den første prøveheklingen hadde jeg med lilla, men den fargen valgte jeg bort etter at jeg hadde heklet noen rekker.

Når man ser på det ferdige teppe, kan det se ut som fargene er tilfeldig valgt. Men for å få til at fargevalget skal se tilfeldig ut må det planlegges. Jeg la fargene etter hverandre for å få en inntrykk av hvordan det ferdige resultatet ville bli.

Det er et lett, luftig og varmt teppe til å ha over seg om man fryser litt.

Hunden liker seg godt på hekleteppene mine. Det er nok to grunner til det. Hun liker å vær så nærme meg som mulig, og hun liker når soveplassen hennes god, myk og varm.