Hexagonruter i grågrønne fargetoner

Dette teppe er et av de teppene som jeg har heklet som jeg er mest fornøyd med. Jeg liker fargene veldig godt. De grågrønne fargene gir et rolig og lunt uttrykk.

Jeg liker at det er masse farger i ulike nyanser og når fargene flyter over i hverandre derfor bruker jeg god tid på å samle på farger. Jeg vil ha det rette uttrykket med de rette fargene.

Teppe er lunt og godt å ha over seg på sofaen når det er kaldt ute, og veldig fint å ha som rekvisitt når jeg skal ta bilder, av for eksempel blomster fra hagen.

Teppet består av sirkler innerst, 3 runder, 3 ulike farger. Deretter hekler jeg 2 runder med hovedfargen, som i dette teppet er lysegrått. Det lyse grå er alpakka-garn, kjøpt på Spar kjøp.

Teppe består av 113 ruter. For å finne ut hvor stort teppe skal være måler jeg med et fleeceteppe, det syns jeg er en passende størrelse.

For å få til hjørner etter en har strikket sirkelen, hekler jeg tre staver, to luftmasker i et mellomrom, neste mellomrom hekles 3 staver. Dette gjøres omgangen rundt.

Her legges rutene utover for å se at fargene flyter litt over i hverandre. Det er ikke noe system på hvordan jeg setter sammen rutene. Jeg vil gjerne at det skal se litt tilfeldig ut, og at de lyse rutene og de mørke rutene er jevnt fordelt utover. Jeg hekler rutene sammen. Hexagon ruter er mye jobb å hekle sammen, fordi det er ikke rette linjer, det går litt i sikk sakk. Men med en dose tålmodighet så går det veldig bra.

Jeg koser meg med å flytte, ordne og pynte med teppene som jeg har heklet. Det gir meg glede, inspirasjon og energi.

Innen interiør liker jeg godt når jeg finner noe på en bruktbutikk eller på Finn.no både møbler og pynteting. For meg er det mer personlig og koselig.