Syrlige grønntoner

Dette teppe har større ruter enn det jeg vanligvis hekler, jeg pleier å ha 4 eller 5 omganger på de teppene jeg hekler med små ruter. Disse rutene 7 omganger. Med store ruter og at rutene er like, tar det ikke så lang tid som med de teppene som har småruter.

 

Fargevalget er blitt inspirert av et teppe jeg så på Pinterest.
Teppe jeg ble inspirert av kan du se HER
Hele min Pinterest finner du HER 
Jeg bruker Pinterest mye til inspirasjon.

Dette er garnet jeg har brukt for å hekle dette teppet. Som bilder viser er det ikke samme type garn. Jeg syns det er mye viktigere at fargeuttrykket blir riktig enn at garnet er av samme type og kvalitet. Men det er viktig at det er ullgarn og at der er ca like tykt slik at jeg kan bruke heklenål nr 3.

Å ta noen bilder underveis syns jeg er hyggelig, her fra en fin sommerdag med fargerike stemorsblomster.

Ja, når man hekler med så mange farger er det mange tråder å feste. Jeg hører flere si at det er så kjedelig å feste tråder. Jeg kommer ikke på at jeg syns det er så kjedelig, det er en del av det å lage teppe. Et tips er å feste to og to tråder sammen. For eksempel den grønne innerst i ruten, begge trådene fra den ruten tar i i nålen når jeg fester. Da føler jeg på en måte at jeg er litt effektiv. Jeg syns det er en måte som fungerer bra for meg. Jeg har også hørt og sett det som hekler trådene inn mens de hekler. Det er også en måte å gjøre det på. Jeg liker best å feste trådene med nål. Hver enkelt må finne den måten som passer for seg.

Jeg syns det er veldig fint med en bred kant rundt. Det blir en fin avslutning og ramme. Også er det er fin måte om man har noen nøster til overs. Det tar joe en stund å hekle, men blir veldig fint til slutt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *